Nieuws

Naar aanleiding van de Dag van de Zorgkundige bracht Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke op 20 oktober 2021 een bezoek aan woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw. Tijdens zijn bezoek brak de minister een lans voor een job in de zorg.

Roger Leclercq komt uit de televisiewereld en hem mag je gerust een kunstenaar noemen. Tijdens de periode dat zijn moeder bij ons in woonzorgcentrum Zusterhof (Gerststraat in Geel) woonde, heeft hij een uniek kunstproject ontwikkeld: Container Blues.

 

Vandaag kregen wij VRT-ster Philippe Geubels op bezoek. Het grappige filmpje is te bekijken op Eén, op Canvas en op de sociale mediakanalen vanaf 30 augustus 2021. Met dank aan "onze" acteurs: José, Marie-Louise en Marijs. Drie bijrollen voor een Oscarnominatie?

Najaarsprogramma:

23 september 2021:  Wat is een klein geluk voor de mantelzorger?

18 november: Thema is verlies. Rouwen om wie iemand was.

17 december: Warmte en vriendschap voor elkaar.

 

De Geelse seniorenraad heeft het hart op de goede plaats. Zij schenken aan de Geelse woonzorgcentra twee 2 filmpjes ‘uit de tijd van toen’ uit Geel.

De Geelse seniorenraad vroeg zich al langer af of én wat ze in deze bijzondere Coronacrisis kunnen betekenen voor de bewoners in de woonzorgcentra.

Zo kwamen ze op het idee om  beeldmateriaal gratis en permanent ter beschikking te stellen van de Geelse wzc’s. Dit in samenwerking met het stadsarchief Geel.

Onze gemotiveerde medewerkers maken het verschil. Zij hebben onze visie meer dan waargemaakt tijdens deze zware en uitdagende voorbije maanden:

“Wij staan garant voor warme en hartelijke zorg, elke dag opnieuw”. Ook tijdens corona. 

De stad Geel en Te Gek!? lanceren ‘Kleine Helden’-campagne. Al meer dan een jaar verschijnen dagelijks kleine verhalen van solidariteit in de media. Vanuit de overtuiging dat deze verhalen slechts het topje van de ijsberg zijn en dat er dus nog heel wat mooie, dagdagelijkse gebaren in de kijker kunnen worden gezet, lanceren Stad Geel en vzw Te Gek!? het ‘Kleine Helden’-lied met bijhorende postkaartactie.

Het jaar 2020 zal in de ganse wereld de geschiedenisboeken in gaan als hét Coronajaar. Wie had ooit vooraf gedacht dat wij ons dagelijks taalgebruik zo vlotjes zouden verruimen met termen zoals lockdown en quarantaine, anderhalvemetersamenleving, besmettingscurves, bubbels en knuffelcontacten, om nog maar te zwijgen van coronakapsels en coronahamsteren?

Woonzorgcentrum Zusterhof en Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw nemen deel aan de campagne ‘Ons hart klopt voor u’.

Deze campagne is een initiatief van Zorgnet-Icuro, de koepel waartoe wij behoren.

Het jaar 2019 zal altijd herinnerd worden als het jaar voor de Coronacrisis. Lees en geniet mee hoe wij onze missie, visie en waarden hebben vorm gegeven in wonen en zorgen in het onbezorgde jaar 2019.