Nieuws

Hoe is het met jullie in tijden van Covid? dinsdag 30 maart 2021 vanaf 14u.

Humor en zorg geven: Donderdag 27 mei vanaf 14u 

Het jaar 2020 zal in de ganse wereld de geschiedenisboeken in gaan als hét Coronajaar. Wie had ooit vooraf gedacht dat wij ons dagelijks taalgebruik zo vlotjes zouden verruimen met termen zoals lockdown en quarantaine, anderhalvemetersamenleving, besmettingscurves, bubbels en knuffelcontacten, om nog maar te zwijgen van coronakapsels en coronahamsteren?

Woonzorgcentrum Zusterhof en Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw nemen deel aan de campagne ‘Ons hart klopt voor u’.

Deze campagne is een initiatief van Zorgnet-Icuro, de koepel waartoe wij behoren.

Het jaar 2019 zal altijd herinnerd worden als het jaar voor de Coronacrisis. Lees en geniet mee hoe wij onze missie, visie en waarden hebben vorm gegeven in wonen en zorgen in het onbezorgde jaar 2019.

In februari 2020, vlak voor de Coronacrisis, deden wij een tweejaarlijkse tevredenheidsmeting bij onze bewoners van de assistentiewoningen in Onze-Lieve-Vrouw.

De nieuwe GheelaMania is een statement, een getuigenis: de geest van Dimpna heerst nog altijd in Geel, wíj zijn Dimpna! Zorgzaam met mekaar omgaan, mekaar aanvaarden en samen een mooie gemeenschap vormen, dát is de ziel van Geel. Daarbij draaien we onze hand niet om voor een pakkende show en een verbluffend spektakel. Op dat vlak zet GheelaMania IV weer een stap verder. In mei 2020, niet te missen!

 

Op zondag 10 mei van 14 tot 15u gaat de 5-jaarlijkse Sint-Dimpna Ommegang weer uit, een stoet van 3 km die door de centrumstraten trekt. Editie 2020 staat in het teken van vernieuwing: de traditionele processie wordt aangevuld met splinternieuwe praalwagens die de legende van de Heilige Dimpna uitbeelden met behulp van moderne technieken.

Het Nieuwsblad publiceerde vandaag zijn ‘Rusthuiswijzer’: een online overzicht van alle Vlaamse woonzorgcentra. Bedoeling is de burger te helpen bij de keuze van een woonzorgcentrum. Naast de infofiches van de woonzorgcentra brengt de krant ook een meerdaagse artikelenreeks over de ouderenzorg.

Fototentoonstelling Leo De Bock.

In woonzorgcentrum Zusterhof (november) en in woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw (december 2019).

Op de ranglijst van oudste nog in levende zijnde Belgen prijkt ze op de 109° plaats. In onze stad Geel heeft zij echter voor een unicum gezorgd: Irma Boons is de allereerste inwoner van Geel die 105 jaar is geworden.