Nieuws

Wij wensen iedereen een fijne, warme Kersttijd en alvast een gezond en gelukkig 2022!

Onze Kerstboom staat klaar en er kon zelfs een dansje bij.
Geniet mee van onze gezellige kerstsfeer!

107

 

Irma Boons is al enkele jaren de oudste inwoner van Geel. Zij wordt volgende zaterdag 30 oktober 107 jaar. Zij is inderdaad geboren op 30/10/1914 ! Met die geboortedatum is zij vandaag ook de 28 oudste Belg in ons land.

 

Naar aanleiding van de Dag van de Zorgkundige bracht Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke op 20 oktober 2021 een bezoek aan woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw. Tijdens zijn bezoek brak de minister een lans voor een job in de zorg.

Roger Leclercq komt uit de televisiewereld en hem mag je gerust een kunstenaar noemen. Tijdens de periode dat zijn moeder bij ons in woonzorgcentrum Zusterhof (Gerststraat in Geel) woonde, heeft hij een uniek kunstproject ontwikkeld: Container Blues.

 

Vandaag kregen wij VRT-ster Philippe Geubels op bezoek. Het grappige filmpje is te bekijken op Eén, op Canvas en op de sociale mediakanalen vanaf 30 augustus 2021. Met dank aan "onze" acteurs: José, Marie-Louise en Marijs. Drie bijrollen voor een Oscarnominatie?

Najaarsprogramma:

23 september 2021:  Wat is een klein geluk voor de mantelzorger?

18 november: Thema is verlies. Rouwen om wie iemand was. GEANNULEERD

17 december: Warmte en vriendschap voor elkaar.

 

De Geelse seniorenraad heeft het hart op de goede plaats. Zij schenken aan de Geelse woonzorgcentra twee 2 filmpjes ‘uit de tijd van toen’ uit Geel.

De Geelse seniorenraad vroeg zich al langer af of én wat ze in deze bijzondere Coronacrisis kunnen betekenen voor de bewoners in de woonzorgcentra.

Zo kwamen ze op het idee om  beeldmateriaal gratis en permanent ter beschikking te stellen van de Geelse wzc’s. Dit in samenwerking met het stadsarchief Geel.

Onze gemotiveerde medewerkers maken het verschil. Zij hebben onze visie meer dan waargemaakt tijdens deze zware en uitdagende voorbije maanden:

“Wij staan garant voor warme en hartelijke zorg, elke dag opnieuw”. Ook tijdens corona. 

De stad Geel en Te Gek!? lanceren ‘Kleine Helden’-campagne. Al meer dan een jaar verschijnen dagelijks kleine verhalen van solidariteit in de media. Vanuit de overtuiging dat deze verhalen slechts het topje van de ijsberg zijn en dat er dus nog heel wat mooie, dagdagelijkse gebaren in de kijker kunnen worden gezet, lanceren Stad Geel en vzw Te Gek!? het ‘Kleine Helden’-lied met bijhorende postkaartactie.

Het jaar 2020 zal in de ganse wereld de geschiedenisboeken in gaan als hét Coronajaar. Wie had ooit vooraf gedacht dat wij ons dagelijks taalgebruik zo vlotjes zouden verruimen met termen zoals lockdown en quarantaine, anderhalvemetersamenleving, besmettingscurves, bubbels en knuffelcontacten, om nog maar te zwijgen van coronakapsels en coronahamsteren?